esmaspäev, 24. september 2012

♥ 26. päev tahke toiduta ja värvid

-õunamahl

Täna oli meeletult kiire päev ja olen sellepärast natuke hajevil. Jõudsin ka hilja koju, ei ole jõudnud küttagi ja tuba on külm. Tuleb seda enam armastuseenergiat oma kehas teadlikult liigutada kui sooja hoovust ja "kütta" seestpidiselt.
Mahla jälle ei jõudnud eriti teha ja jõin rohkem sooja teed. Täna röstisin jälle uue portsu võilillejuuri. Ma naudin seda lõhna, mis tuppa kauaks jääb peale röstimist. Kakaopruunid juurikad said kohviks jahvatatud ja purki pandud. Kui kellelgi on aias väga palju üleliigseid võililli, siis palun kutsuge mind välja juurima. Olen oma aiast juba kõik võililled ära söönud ja kohviks/teeks pole palju jäänud.
Mahladest saame lisaks ka värviteraapiat. "Värvi juues" suuna see mõttes teatud organisse seda tervendama.

Kollane värv mõjutab päikesepõimiku tšakrat, mis on seotud maksa, sapipõie, põrna ja mao talitustega. Sellisel moel hõlmab kollase värvi mõjupiirkond kogu seedetrakti. On kasulik nahale, närvisüsteemile ja parandab nägemist. Kollane on „imeline sanitar“. Ta korrigeerib organismi ja puhastab toksiinidest, aitab vabaneda kõhukinnisusest ning hoiab kehakaalu kontrolli all, kuna soodustab kehavedelike liikumist, näiteks stimuleerib maomahla serektsiooni, kontrollib higistamist, kõrvaldab tursed.

Punane- kehvveresuse, stressi ja vereringehäirete vastu. Idsetest aegadest saati seostasid primitiivsed inimesed punast värvi elujõuga. Ta sümboliseerib energiat ja loovat jõudu. Punane värv on soojendav, teda peaks kasutama külmetuse ja külmatunde korral. Aitab kaasa ka põletikuliste protsesside peatamisele. Kuid kuritarvitus võib esile kutsuda ärritust ja haiguste süvenemist. Punane värv omab tugevat puhastavat toimet, ta vabastab teid igavusest ja pagendab negatiivsed emotsioonid, ergutab psüühikat ja keha. Ka lihased reageerivad punasele värvile, ta aitab lõõgastada jäiku liigeseid ja liikmeid, eriti hästi mõjub jalgadele, aitab ka halvatuse korral. 

      Roheline on südame, aga ka teiste rindkeres asuvate oraganite värv. Ta on kõige harmoonilisem ja tasakaalustatum kõigist Universumi värvidest. 
Rohelises on terviklikkus ja armastus.
Roheline on suurepärane südamehaiguste ravis, leevendab peavalu, parandab maksa funktsioone, stabiliseerib vererõhku ja rahustab närve. On toniseerivaks vahendiks, harmoniseerudes kõigega, mistõttu omab laia ravivat spektrit. Puud ja rohi – mis võiks olla veel parimaks vahendiks värviteraapiaga ravimisel.  

Violetne- Füüsilisel tasandil mõjutab lilla värv käbinääret, mis asetseb ajupoolkerade vahel. Kõik vaimsed suunamised pärinevad sealt.
Lilla on väga sobilik igasuguste sisemiste põletike korral. Temast on suurt kasu ishiase ravil, vähendab nahalöövet, leevendab südamekloppimist, aitab igasuguste häirete korral, mis on seotud peaga (nt. peapõrutus). Toetab immuunsüsteemi ja rahustab purukskistud närve. Kasulik väsinud ja valutavatele silmadele, rahustab emotsionaalselt ebastabiilseid inimesi.
Violtene on väga võimas. Ta kätkeb endas rahu kombineerides tugevuse ja pehmusega. See on kõrgeima inimlikkuse, headuse ja armastuse energia võimu värv. Image endasse lilla värv, et tuua esile ja vabastada enda varjatud omadused. Kui olete üksildane või tunnete elust eraldumist, siis kujutlege violetset värvi – see kaitseb teid.
Kuna lilla ühendab endas punase ja sinise värvi, siis see soodustab keha ja vaimu liitu. Teravdab nägemist ja tundlikust, kuid vähendab söögiisu.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.