kolmapäev, 17. oktoober 2012

♥ 48.& 49. päev tahke toiduta

-õunamahl mõlemal päeval

Kristina-Maria Luite- “TERVISTAV MENÜÜ. Tagasipöördumine Taevase Isa toidu juurde.”
'Raamat juhib pidevalt tähelepanu sellele kõige tähtsamale, millest algab tervis, see on keha jääkainetest puhastamine ja soolte regulaarne tühjendus. Teadagi peaks soolestikku tühjendama peale iga toidukorda, eriti, kui toidukord sisaldub ebaloomulikku, rafineeritud toitu.  See ei sisalda vitamiine ehk elujõudu. Tähtsustab veepaastu, mis on kõige efektiivsem tervislike raviprotseduuride nimekirjas.
Soolte tööd aitab normaliseerida toortoit.  See ravib ka teisi hädasid. Tema ravimõju seisneb selles, et toortoitu süües hoolitseb organism ise fekaalide korrapärase eemaldamise eest. Iga inimene peab teadma väga lihtsat tõde- kõiki tervisehäireid tekitab sissesöödud toit. Haigus ei ole midagi muud, kui organismi reaktsioon jääkainetest saastunud kehale. Haiglaslik seisund võib tekkida ainult rafineeritud toidu tarvitajal, mitte iialgi toortaimetoitlasel. Viimane ei tunne üldse haigusi, s.t. jääkainete kuhjumist. Ta ei tea, mis on radikuliit või artriit, rääkimata nohust ja köhast. Toortoitlased naised sünnitavad lapsi valudeta ja lapse toitmiseks jätkub piima mitmele. Lihatoitlaste suguküpsus algab varajases nooruses, toortoitlaste laste sugutung küpses eas. Toortoitlastel naistel pole kunagi suguelundite põletikke,hambad on alati puhtad ja säravad, neile on tundmata hambaarsti tool. Kõrges eas nende luud terved ja tugevad, need ei murdu kukkudes. Toortoitlane ei karda külma, ta ei pea endale varuma sooje riideid ega tuba kuumaks kütma. Ta võib pikka aega olla söömata, tema organism ei kannata käärivata protsesside all, vaid saab hoopis jõudu suurest vitamiinivarust.Ja nüüd –  "Tänapäeval on teravalt üles kerkinud küsimus, kuidas päästa keskkond ülekemiseeritusest. Tuhanded autod saastavad õhku, mineraalväetised tapavad mulda, vihmausse ja reostavad vett. Maakeral pole enam kohta, kuhu poleks sattunud inimtegevuse tagajärjel tekkinud saasta.  Olen sajaprotsendiliselt kindel, et meie planeedi päästjaks saab olla toortoitlus." Rafineeritud toidu ärajätmisega jätab inimkond raske füüsilise töö ajalukku. Aiapidamine (st. puuviljad) puhastab keskkonda, mis on praegu katastroofilises saastas. Puuvilja tarvitamine toob meie planeedi inimesed tagasi paradiisi.  “ Ja Jumal ütles :“” Vaata, mina annan teile kõik seemet kandvad taimed kogu maal ja kõik puud, mis kannavad vilja, milles nende seeme on; need olgu teile roaks. (29.ptk.) Ja kõigile loomadele maa peal ja kõigile lindudele taeva all ja roomajatele maa peal, kelledel on elav hing, annan ma kõiksugu haljast rohtu roaks. (30.ptk.) “”

Riigis, kus süüakse tootoitu, saab majandus läbi 80% ökonoomsemalt.

Arenenud maades toituvad taimetoitlased valesti; ettevõtlikud ärimehed on nende taimetoidu ära rafineerinud. Inimesed küll söövad, kuid see on vitamiinideta, elujõuta. Neile töödeldud taimetoitudele lisatakse kunstlikult valmistatud vitamiine, mis on paraku enesepetmine.

Toit peab olema värkse ja sisaldama päikeseenergiat.Igasugune töötlemine, veelgi enam kuumutamine, eemaldab selle.  Toores vili on täis päikeseenergiast ehk teisi sõnu temas on talletatud Isa armastus. Me oleme julmad, kui paneme Tema armastusega täidetud viljad supipotti ja pistame tule  alla, et kõik surmata. Toortoit on meile kavandatud Isa enda poolt ja see sisaldab kõike, mida vajame.

Kõige sobivam toit inimese hammastele, maole ja soolestikule on puuviljad.
 Salatiretseptide juures on märkus: algajad peavad meeles pidama ainult ühte reeglit: ärge lisage toorsalatitele soola ega suhkurt, mineraalsoolat on toorestes viljades olemas. Soola läheb vaja ainult lihatoitlastele ja sellele taimetoitlasele, kes enne söömist oma toidu keedab ja hautab.

Autor toob välja tähtsa, aga tänapäeval kohutavalt alahinnatud ravimi- Aaloe. Kusjuures raamatu tagaküljel on maalitud pilt aaloest ja juures kiri: “Aaloed süües võite elada saja aastaseks”Väsimuse korral jätkub täiesti 3-4 cm pikkuseset lehetükikesest ja teie keha energia taastub mõnekümne minuti jooksul. Pideva värske lehe tarbimise järel taganevad kroonilised haigused, kiiresti paranevad külmetushaigused.

Kuidas toitub toortoitlane (raw-vegan)

Kuna toortoitlane sööb väga väärtuslikku toortoitu, vajab ta minimaalselt einekogust. Algul, üleminekuperioodil sööb ta veel mitu korda päevas, kuid sedamööda, kuidas tema organism vitamiinide ja mineraalidega täitub, jääb toitukogus aina väiksemaks, kuni süüakse vaid üks kord päevas. Kõik ained süüakse toorelt, naturaalselt.  Juuakse raviteed!!

Võimas vitamiinide-mineraalide pealetung jääkainetele võib tekitada algaja kehas raskustunde. See on puhastusprotsess.
Tänapäeva meditsiini probleem on, et inimest ravitakse kui osadest kokkupandud olendit, kusjuures ei arvestata absoluutselt tema terviklikkust.  Samuti ei peeta vajalikuks arvestada inimest kui üht osa ümbritsevast loodusest.  12-14 kraadi on meie planeedi keskmine temperatuur. Iga inimene on pisikeseks osaks planeedist ja koos moodustame terviku. Me peame hingama maakeraga ühes rütmis, toituma antud aastaaja viljadest ning püüdma hoida temaga sama temperatuuri. Vale toitumine on meid eemaldanud kõigest, mis meid seob planeediga. Jääkained sunnivad meid elama soojades tubades ja riietuma soojalt, sest nad vajavad käärimiseks mõnusat sooja keskkonda.  Paastust: Alustage paastumist vee joomisega, seejärel minge loodusesse jalutama. Õhu käes viibides ei tunne inimene näljatunnet, kuna me vajame toiduks ka hapnikku ja ka õhus on vitamiine.  Ei ole vaja teha klistiiri, see viib välja ka head bakterid ja tekitab tasakaalutuse. Ega loomadki metsas klistiiri tee, kui nad on sunnitud sügava lume aegu paastuma.. Selleks on loodus andnud toitu ka õhku. Õhust toitudes pole vaja klistiiri teha. Vitamiinirikast toitu tarbiv inimene paastub kergesti  kuni 40 päeva, lihasööja saab aega vaevalt kolm päeva paastuda.  Isegi kümnepäevane paast noorendab inimest tugevasti. Naiste näolt kaovad kortsud, õrn puna ilmub põskedele jne.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.