teisipäev, 2. oktoober 2012

♥ 34. päev tahke toiduta ja kupumassaaž

-õunamahl 

Mahl on täna mu kõhule kuidagi liiga raske. Võib olla on see veel mõju üleeilsest reisist, kus sain valgusenektarit juua. :) Seega täna mahla sain väga vähe võtta, aga ei tundnud ka puudust. Sain hoopis lõõgastava kupumassaaži, mis tegi enesetunde väga väga heaks. Tunnen, kuidas peale massaaži energia on nii suur, et see lausa pakitseb kehas. Käin ema juures kupumassaažis kord nädalas.

Kupumassaaž, Hiina meditsiini järgi väljutab organismist niiskuse ja tuule ning teeb lõpu külmale.
Kupumassaaž tekkis juba mitmeid sajandeid tagasi, rahvameditsiini varajastel arenguettappidel. Hiinas kasutati seda juba 2000 a. e.m.a. Kuppude panemine on vana rootsi, euroopa ja idamaade meetod rahva ravitsemises. Antiikses Kreekas oli kuppude panemine arstide lahutamatu ravimeetod. Rootsis kasutati kuppe 19.sajandi algusest inimeste ravis kõikvõimalike haiguste raviks.
Protseduur teostatakse kummist massaažikuppudega, kasutades nende liigutamiseks õli.
Efekt saavutatakse kupu abil tekkiva vaakumiga.
Kupp imeb endasse hulgaliselt kudesid, lihaseid ja nahka, nii vertikaal- kui ka horisontaalsuunas, mis omakorda võimaldab intensiivsemalt töödelda kudesid ja parandada organismi.
Kupuga saab kahandada liigesevalusid, kõhu- ja teisi valusid; leevendab kopsupõletikku ja hingamisteede haigusi, parandab liigeste liikuvust. Kiirendab lümfi- ja vereringet, parandab keha ainevahetust, ergutab vere ja qi (prana) ringlust, kõrvaldab turseid, suurendab vastupanuvõimet, toimib organismi puhastavalt ja tugevdab immuunsüsteemi. Kupumassaaž trimmib nahka, puhastab poore, vähendab tselluliiti, noorendab nahka, tõhustab siseorganite tööd. Kiireneb jääkainete väljutamine ja vererõhk tõuseb, kehavedelike läbivoolavus suureneb. Vere- ja lümfiringe kiireneb kogu kehas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.