esmaspäev, 18. märts 2013

♥ Константин Ропаев intervjuu 1. osa


Tõlkisin ühe suurepärase mehe intervjuu. Sain ise tema loengust palju vastuseid, näiteks ka sellele, miks mul tekkis meeletu trennituhin kui lõpetasin söömise. Keha on ikka nii, nii tark ja teda usaldada ja kuulata on üks parimaid asju maailmas.Kes tahab lõpetada söömist, siit leiab samm sammult selle kohta teadmisi.  Teine osa on ka tulemas. http://www.youtube.com/watch?v=4L_-rodA2IA&list=UUaS3X-zTJ1NYUAlwckY0ttg


Ma ei söö. Te võite nimetada seda nii kuidas soovite. Võite nimetada seda breatharianism, mitte-söömine, inediate. Tegelikult on kõik need mõisted tulnud inimestelt, kes seda ei mõista. Nad on selle kohta kuskilt lugenud, midagi kuulnud ja teinud omad järeldused. Nimetame seda siis mittesöömiseks. Pranat ei eksisteeri, seda on võimatu süüa. Prana on sümboolne kujund. Need terminid ei kirjelda seda fenomeni.
Ma mõtlesin kaua aega, kas rääkida sellest või mitte. Viimaks otsustasin siiski rääkida. Las ma seletan, miks.
Kui sa ütled, et ei söö, siis isegi kõige lähedasemad inimesed reageerivad negatiivselt. Neid ei saa selles süüdistada. See, mis reageerib, ei ole mitte inimene ise, vaid tema harjumused ja mõistus. Lõppude lõpuks, kõik ju söövad ja elavad teatud viisi juba lapsepõlvest peale. Kui sa siis ütled, et ei söö, nad ei mõista seda. Nad mõtlevad sinust kui võõrkehast. Nad reageerivad negatiivselt ja on isegi üllatunud oma emotsioonidest. Emotsioonid tulevad spontaanselt. Niisiis olen pikka aega mõelnud kas sellest üldse rääkida.
Tee selle elustiilini on pikk ja igaüks kes proovib sellest lihtsalt läbi hiilida kohtub paljude probleemidega.
Kõigepealt peame mõistma peamist mis puudutab õiget toitu, õiget kehakaalu ja keha funktsioneerimist ja keha võimet elada ilma füüsilise toiduta.
Ma ei söö. Mu keha ei sõltu toidust ja toit ei mõjuta minu valikuid. Need sõnad on lihtsad, kasutage neid ka iseenda peal.
Räägime nüüd korrektsest toitumisest samm sammult. Võtame kõigepealt normaalse kehakaalu. Võime kasutada laialt tuntud valemit: pikkus miinus 100kg ja see on meie normaalne kehakaal. Kust on see valem tulnud?
Mõned teadlased testisid inimeste füüsilise koormuse adekvaatsust ja jõudsid nende järeldusteni. See ei ole päris täpne.
Meie ideaalkaal, mitte kellegi teise, vaid meie isiklikult, sõltub füüsilise stressi intensiivsusest, mille me enda peale võtame.Keha funktsioneerimine on alati võrdväärne nende ülesannetega, mis me kehale anname.
Tegelikult on keha nende antud ülesannete tulemus. Kui laps ei suuda tõsta oma pead ja see on tema eesmärk, ta püüab seda teha ja tema keha kohaneb selleks. Kui jõutõstja ei jaksa tõsta kangi? Ta üritab seda teha, see on ülesanne, mille ta annab oma kehale. Optimaalne kehakaal lapsele või jõutõstjale sõltub ülesannetest, mis nad kehale annavad. Kas keha suudab need ülesanded täita?
Kui me istume diivanil ja ei tee midagi, siis ülesanne istuda diivanil ja mitte midagi teha paneb keha panema end kehakaalu, mis on optimaalne selleks ülesandeks. Nii et peame mõtlema sellele, mis on optimaalne kehakaal. Kui keegi istub meditatsioonis lootosepositsioonis, siis mis kaalu on tal selleks vaja? Peaaegu mittemingit.Teine asi on see, kuidas me seda kaalu hindame. Ma pean hoiatama, et te ei määraks oma ideaalkaalu kellegi teie arvamuse või ideaali järgi. Nende ideaalide juured on kadedus ja laiskus. Tahad endale keha nagu kellelgi teisel, aga ei saa seda endale lubada. Need on kaks vaenlast teineteisega võitlemas ja me üritame end sättida teiste inimeste ideaalide järgi. Keha on talle antud ülesannete tulemus. Kui me kõnnime 10 km, siis keha kohaneb selleks ülesandeks. Vaadates inimesi näeme, et see on tõsi.
Ma tegin mõned arvutused. Ütleme, et sa oled 18 aastat vana ja kaalud 70 kg. Loeme, kui palju sa võtsid päevas kaalus juurde. Jagame selle kaheks perioodiks- sünnieelseks ja sünnijärgseks. Vastsündinu keskmine kaal on 3 - 3.50 kg. Kui jagada see üheksaks kuuks, saame 10 gr. päevas. Võtame nüüd teise perioodi su elus,  kuni 18. eluaastani. Me lahutame 3.5 ja jagame selle päevade arvuga ning saame 10g päevas.
Ma tahaksin, et sa mõistaksid, et 80% nendest 10st grammist on vedelik. 80% sinu kehast koosneb veest.
Niisiis sa võtad kaalust juurde 2 gr rasket substantsi + 8 gr vett. Ja see ei sõltu sellest, mida sa sööd.
 Sa võid süüa 2 kg ja juua 2 liitrit vett, aga juurde võtad 10 gr. Nüüd võid sa öelda, et võid ka 2 kg kuus juurde võtta. Jah, aga pikemas perspektiivis kui sa loed, saad ikka 10 gr. päeva kohta. Sinu kaalust juurdevõtmine ei sõltu söömisest. Mõtle sellele. Toidukogus pole kõige tähtsam.
Skeptikud ütlevad, et 1990 grammi 2st kilogrammist kasutab keha energiavahetuseks. Küsime neilt siis,  mis juhtub  inimestega, kes kaaluvad 100 või 200 kg. Kas nad on Batman'id? Kuhu nende energia läheb? Kas nad hüppavad katustel, päästes maailma oma kaaluga? Miks nad ei saa kõndida? Miks see energia neile midagi head ei tee? Miks nad nii vara surevad? Midagi on siin valesti. Et seda mõista, pead teadma mis on energiavahetus. Räägime luustikust, mis on keha raam. Kui oled lapsevanem,  siis tead, et laps kasvab olenemata sellest kuidas sa teda toidad. Lapsepõlves laps sööb halvasti, aga ikka kasvab. Me räägime pikkusesse kasvamisest, mitte laiusesse.
Kõik teavad niinimetatud "kasvutsoonidest"- kui need on avatud, me kasvame, kui suletud, ei kasva.
Mis on siis siin toidu roll, kui kasv jääb kinni automaatselt? Kui vaatad nälgivate laste pilte näed, et nende luud on piisava pikkusega. See tähendab, et nende luud kasvavad olenemata sellest mida nad söövad.
Sa pead mõistma, kuidas keha kasvab. Luustik on see, mille pärime isalt, lihased- emalt. Munarakus on informatsioon emalt ja spermatosoidis informatsioon isalt. Valge ja punane. Need kaks elementi sisaldavad programmi mis peab sind viima sellise kujuni, mille pärid oma vanematelt. Sa näed nende moodi välja.
Välised mõjutajad hoiavad ära selle, et oleksid nende täpne koopia. Sa võid olla pikem või lühem. Selle kõik loovad sinu vastupanuefektid. Aga vahet pole kui palju sa sööd, sinu luud kasvavad nii pikaks kui nad peavad kasvama. See on tugev väide, aga väga lihtne kontrollida. Kolmanda maailma nälgivad lapsed kinnitavad seda.
Paljud inimesed toidavad oma imikuid, et nad kasvaksid kuid midagi ei juhtu Viivad lapse arsti juurde ja kuulevad seal kasvutsoonidest. Toidavad siis lapse üle ja selle tulemusena kasvab ta vaid laiusesse, aga mitte pikkusesse. Me peame mõtlema, kas on toidul ja toidukogusel mingit seost kasvamisega. Need küsimused on liiga vähe küsitud.
Kui inimene üritab ennast leida, loeb ta igasugustest väljatöötatud hüpoteesidest ja selle tulemusena kujundab teadmised oma kehast. Vaadake minu näidet, ma ei söö juba pikka aega, aga minu tervis läheb aina paremaks. Tervis on parem kui oli süües. Ma teen iga päev trenni, treening on vajalik ja ma seletan miks. Harjutused on muutunud efektsemaks ja paremaks.
Räägime nüüd energiast mis on vajalik keha funktsioneerimiseks. See on suur müüt. See müüt põhineb inimeste usaldamatusel ilma toiduta elamise võimalikusesse. Mis on meie ettekujutuses energia? Peame muutma oma lähenemist sellele terminile. Energia ei ole mingite elementide lagunemise tagajärg. Energia on impulss. See on vool mis jookseb sinu organites. Me võime seda nimetada šokiks või vibratsiooniks. Need on üks ja seesama asi.
Energia ei ole millegi lagunemine, energia on impulss. Süda algatab seda impulssi kehas. Esimese impulsi südamele andis ema sulle kui olid tema üsas. Vaata videot kuidas süda esimest korda lööb. Atmosfääri mõjul, kus loode asub, vibratsioon on see mis vallandab südamelöögi, kui süda on selleks võimeline. Selleks atmosfääriks on vesi. Ilma veeta on impulsid su kehas võimatud. Sinu ema sai selle impulsi oma emalt ja nii edasi. Vesi on ainus võimalik substants kehas mis võib anda impulsi. Kui on pulss ja vesi, siis sinu keha funktsioneerib. Olen vastanud kõikidele küsimustele, mis võiavad tekkida.
On üks funktsioon sinu kehas ja meeles mis on teadlik ja alateadlik ja see on hingamine. Ühel ja samal ajal sa saad ja ei saa kontrollida hingamist. Kiire hingamine kiirustab tagant impulsse ja ühtlane hingamine vastupidi.
Süda asub kopsude vahel. Vasakul kopsul on koht südame jaoks. Kui hingad sisse ja välja, teed südamemassaaži. Kui sa hingad sisse, vasak kops rõhub südame vasakule vatsakesele. Kopsud ümbritsevad südant, hoiavad seda kaitstuna ja masseerivad seda. Hingates ajad need impulsid oma kehasse. Sina otsustad kas need on aktiivsed, passiivsed, nõrgad, tugevad.  Miks kõikide spirituaalsete praktikate alus on ühtlane rahulik hingamine? Isegi sõna Zen, Dhyana- on hingamine.  Hingates kontrollid sa keha ja meele protsesse. Võid silmitsi seista surmaga, aga kui sinu hingamine on ühtlane, ei pea sa kartma.
Hingamine kontrollib neid impulsse. Isegi termib QI energia, mis on Tao praktikate alus, surematuse alkeemia, on vibratsioonid ja impulsid. QI ise ei ole võimalik leida, see on impulss mida tunned oma kehas.
Suus on kaks punkti, üks suulael keele kohal ja teine keele tagaosal (juurel). Paljud meditatsioonipraktikad on ühendatud nende kahe punktiga. Mõlemad need punktid mõjutavad inimese teadvust. Mõelge nüüd, toit masseerib aktiivselt mõlemaid neid punkte. Kui sa neelad, satub toit keele tagaküljele (juurele) ja läheb sealt edasi sinu kehasse. Keha on raputatud peale toidu möödumist sellest punktist. Sama lugu on suulae punktiga.
Kõik füüsilised tähelepanekud algavad nendest kahest punktist.
Miks siis keha kasvab? Organism ei kasva toidu mõjul, vaid rakkude pooldumisel. Miks ma räägin rakkudest ja keha sisemistet struktuuridest? Tegelikult, keegi ei näe neid, see on kõik suur illusioon. Kuna kõik sinu argumendid põhinevad sellel, siis ma tahan natuke seletada. Organism kasvab raku pooldumisel. Rakul on tuum, tuumas on kromosoom mis vastutab pärilikkuse eest. Kõik teavad seda.
Et sinust saaks su vanemate koopia, kromosoom peab olema jagunenud ja täitma oma funktsiooni.  Kui me ütlema, et rakud söövad, siis see on suur müüt. Näiteks, kui me ütleme, et prügiauto sööb, siis võime öelda, et meie, meie kehad ja meie rakud söövad ka. Aga kui prügiauto veab prügi ja heidab jäätmeid, siis ta ei söö, ta on prügiauto. Selle ideoloogia järgi mida ma seletan, on meie rakud prügiautod. Pealtnäha tundub, et meil on midagi välja heita kui sööme ja seedime.
Lihased. Mis on lihased? Paljud inimesed tahavad omada suuri lihaseid. Lihas on veehoidla. Lihased arenevad luustiku vajaduste järgi. Mida rohkem sa liigutad oma luustikku, distsiplineeritult päevast päeva, sinu lihased kohanevad ja koguvad vett. 70 kilogrammise kaalu juures on ainult 14 kg kuiva massi. 14 kg. sinu lihastest, luudest ja organitest. Kui lapsena võtad juurde oma 10 gr. päevas vedelikuga (rinnaga toitmine) siis miks ei peaks sa seda tegema vedelikuga ka täiskasvanuna.
Vesi on palju rohkem rikastatud naturaalsete elementidega kui toit. Üks vana viis ilma toiduta elamiseks
on panna kõhtu kotike savi, ravimtaimede ja muu sellisega. Inimesed võivad elada ja liikuda kuid ilma midagi söömata. Isegi savis on juba rohkem elemente kui toidus. Lõppude lõpuks taimed kasvavad nendes elementides savi sees ja vaadake kuidas nad kasvavad. On olemas väga unikaalseid 300 meetri pikkuseid olendeid, nad saavad kõik vajalikud materjalid maast. Ka inimene võib need saada maalt.
Meetod on lihtne, võta kott saviga, pane see kõhtu ja seo paelaga hamba külge. Inimene kes nii tegi tundis kaua täiskõhutunnet, hiljem kui kott välja võeti, muutus ta kõhnemaks. Seni kuni kõht imes endasse savi, inimene tundis end mugavalt. See on samm ellu ilma toiduta. See näitab, et me saame elada nagu taimed.
Räägime trennist. Lihased kasvavad mikrorebestustega. Trenniga paned oma lihased rebestuma ja nad kasvavad raku pooldumisega. See toimub kuna paned oma kehale uued ülesanded. See on iga füüsilise arengu põhialus. Need mikrorebestused on sinu keha jaoks stressitekitavad, ja selle stressi tõttu sinu organism kasvab ja areneb. Tegelikult on söömine keha jaoks samasugune stress. Tähtis! Kui sa vähendad toidu kogust või lõpetad söömise, pead seda stressi taaslooma. Pead aktiivselt alustama spordiga või ükskõik millise jõulise kehalise aktiivsusega mis hoiab organismi soovitud kaalus. Kui sa ei ole distsiplineeritud, kui pikutad diivanil ja kaotad stiimuli eluks kuna sa lõpetasid söömise, sinu keha jääb kõhnemaks, lahjemaks ja võib lõppeda surmaga. See on nälja- ja anoreksiasurmade põhjus. Need inimesed ei kuula oma keha. Kui sa lõpetad söömise, siis pead usaldama oma keha, sinu keha peaks olema sinu teine loomus. Sinu intellekt peaks astuma tagasi ja võtma üle 50% sinu elust ja sinu keha peab võtma ülejäänud 50%. Kui see ei juhtu, siis kõik sinu pingutused on ebaõnnestunud.
Tegelikult on elu ilma toiduta inimese jaoks normaalne seisund. Seda võib olla imelik kuulda, eks? Jäta kõrvale kõik oma moraalsed tõekspidamised ja isekad ootused. Laps ei küsi toitu. See, kui ta karjub ja sina topid talle midagi suhu, see ei tähenda, et ta küsis toitu. Ema paneb lapse elama. Ema paneb ta sööma ja kasvatama oma keha. Seega söömine on ebateadlik funktsioon kehas. Sa hakkad sööma ilma motivatsioonita, ilma sinu nõusolekuta. See on vägivalla üks vorm ja hästi näha siis kui lõpetad söömise.
Rasva põletamine. See on üks põhilisi argumente selles müüdis, et inimkeha saab energiat rasvapõlemisest.
Juhul kui oled paks inimene, on ka põhjust seda öelda. Kaalume nüüd seda küsimust. Mis on inimrasv? Keha  töötleb kõike mida sa temasse 2-3 korda päevas paned. Kehal lihtsalt ei ole aega, et ümbertöödelda ja ära visata. Niisiis ta hoiab jäägid alles mõnes reservis. Mis on kõige kindlamad reservid kehas, kus hoida jäätmeid ilma, et need sekkuksid ja segaksid su keha? See on mingi väline lisakiht, kudede ja naha vahel. Rasv, see on jäätmed mida su kehal ei ole aega olnud välja visata ja mis ta on peitnud su organismi jaoks turvalistesse kohtadesse. Kui sa hakkad vähem sööma, siis su keha mõtleb: "Lõpuks on mul aega end puhastada ja kõik rämps välja visata !" Ja keha hakkab seda ära viskama. Kui inimene hakkab vähem sööma, hakkab ta rohkem käima tualetis ja hakkab väljutama seda rasva. See loogika on väga lihtne ja see ongi nn. rasvapõletus. Keha funktsioneerib toidule vastupidiselt.
Kui kehasse siseneb toit, ei saa ta manifesteerida oma täit potentsiaali. See tõstatab küsimuse atleetide ja olümpiavõitjate kohta. See ei ole potentsiaal millest mina räägin. Kui sa näed joogit või meistrit idamaiste võistluskunstidega tegelemas siis näed seda  potentsiaali. See on alles algus. On palju näiteid peenikestest inimestest kes teevad asju mida üleliigse kehakaaluga inimesed iial ei suudaks.
Nälg, väga huvitav teema.
Nälg on söömist lõpetava inimese esimene vaenlane. See on väga lihtne. Nälga ei eksisteeri. Nälg on jagatud kahte komponenti. Esimene- see on sülg mis tekib kui sa tunned toidu lõhna või näed toitu, see on refleks. Teine- see on tühja kõhu tunne või vastupidi täis kõhu tunne kui märguanne.  Need kaks komponenti loovad näljatunde. Kui inimene tunneb kõhukorisemist, siis tema esimene mõte on süüa. Inimene pole harjunud tühja kõhuga. Ta mõtleb, et kui kõht on täis, siis on hea olla, hea magada jne.
Mis on sülg? Sülg, see on kaitserefleks inimesele, et uuesti üle vaadata (ümbermõelda) prügi mida sa kehasse paned. Süües kõhu täis seostad süljeerituse algava mõnutundega.
Magu on loodud et taastöödelda ja eraldada jäätmeid. "Nälg" on stabiilse ja rahuliku keha käitumine.
Miks inimesed söövad? Kui keha ei täideta, siis areneb soov neelata toitu. Inimesed söövad, sest nad on harjunud oma kehast läbi laskma hiiglaslikke toidukoguseid. Nad on harjunud, et toit on seotud naudingu ja rahuloluga. Nad ei aksepteeri isennast, oma sisemist mina ja ei taha iseendaga üksi olla. Lapsepõlvest peale on söömine seostatud heaolu, hea tuju ja muu sellisega. Tegelikult, söömine on narkootikum ja palju tõsisem kui teised tüübid. Kahjuks ei ole inimesed piisavalt targad, et näha, et need mõned sekundid naudingut lühendavad nende elu. Isegi juba paar päeva paastumist toovad kehale palju head. Mõtle milliseid boonuseid toob pikk paast või toidust loobumine. Kuid meie orjastatud meeled ei saa lubada isegi neid väikeseid vahesid söömises. Proovi ise ja sa näed, et lähed keema. Alateadlikud refleksid ja harjumused tulevad välja oma nägu näitama. On oluline mõista, et söömine on siseorganite mikromassaaž. Teatud ulatuses aitab see inimesel tasakaalus olla, eriti laiskadel inimestel. Mõnikord vaatad paksu inimest ja mõtled: "Kuidas ta saab niimoodi elada?". See on söömine, mis tekitab sisemist stressi kehas. See stress paneb energia, QI, pulsi mingil määral kehas liikuma, vähemalt natuke. Aga kõige selle saab asendada qoqong'i ja joogaga, kehale liiga tegemata. Laiskus hoiab inimesi liigutamast ennast ja oma luid, ajama end higiseks.
Me rääkisime laste toitumisest emaüsas. Ainus mida sa pead tegema, on jooma vett. Sa ei vaja eluks tükikest praetut, keedetut, surnut. See ei ole toitumine (nutrition). Toitumine saab ainult olla vedelik. Toit paneb su organid halvenema.
Seedesüsteemi funktsioon, miks on see meile looduse poolt antud?
Jah, need on looduse poolt antud, aga see, mis sa neile arvele paned, ei ole nende loomulik funktsioon.
Loodus on andnud meile filtri, et me ei satuks tulnukate kehadesse. ja seedimiseks vedela toidu ja rinnapiima.
Seedesüsteem võimaldab inimestel visata valutult prügi kehast välja. See on organismi filter. Mida vähem toitu paned oma kehasse, seda rohkem hakkavad sinu magu, põis, sooled kahanema. Nad peavad olema väiksed keha loomulikuks funktsioneerimiseks, ilma prügita.
Me rääkisime toitu ihaldamisest, soovist teenida raha toidu saamiseks. Need soovid on põhilised, alateadlikud. Soov toidu järele on üks põhilisemaid soove ja eemärke.Ainult eemaldades telliskivi aluselt võib hävitada püramiidi. Sinust saab täiesti teine inimene. Sa tunned end ebamaiselt ja surematuna. Sest haigus on kadunud. Kujuta, et elad ilma toiduta, sa ei söö. Koheselt tekib küimus- mida ma siis teen? Fakt on see, et sa ei tunne ennast. Sa ei tea, millele end pühendada. Sa ei tea, kes sa oled. Viimaks pean algama tõeline füüsiline areng. Sest kui ei alga, sa sured. Sinu keha kohaneb laiskusega ja varsti muutud väga peenikeseks ja nõrgaks. Sellepärast on füüsilised harjutused väga vajalikud. Sa kohtad tõelist iseennast. Kedagi, kelle eest sa põgenesid iga toidukorraga, iga söömisega. Sa näed, kuidas toit mõjutab teisi inimesi. Sa muudad kõiki oma eemärke elus. Sinust saab justkui tulnukas. Ma räägin mõistukõnes, sest ma ei usu teistesse planeetidesse. Sa näed, kuidas sügav iha toidu vastu on eksistentsi alus, ühiskonna alus. Ma ei räägi isegi ärist. Sinu köök ja külmakapid kaovad. Sa kaotad tahtmise teenida raha toidu ostmiseks. Sul saab olema palju vaba aega.
Ja lõpuks mõned nõuanded neile , kes tahavad lõpetada söömist.
1. Söömine on sõltuvus. Kõik mida sa tead sõltuvuste ja narkootikumide kohta on sinule kohaldatav.
2. Alusta oma mõistuse ettevalmistamisega. Sa peaksid teadma kus on sinu komistuskivid. Me peame kõigepealt ette valmistama oma meele, see on väga tähtis. Kui on piisavalt palju argumente, siis meelel on kergem sellega toime tulla.
3.  Et saada osaks nendest inimestest, pead arenema füüsiliselt, moraalselt ja intellektuaalselt. On oluline mõista, et see on arengutee.
4. Ilma toiduta elama õppimine peab olema järkjärguline. Pead läbima kõik astmed alustades liha väljajätmisega menüüst, seejärel küpsetatud toidu, seejärel ainult toortoit, siis puuviljad, siis vedeltoit ja lõpuks söömise lõpetamine ja vesi. Ära sunni end, kui sa ei tunne kergust või söömisest loobumine tekitab tugevat stressi. Sinu meel pole veel valmis.
5. On oluline aru saada, mis astmelt sa alustad. Iga keha on saastunud ja haige inimese eluviisi tagajärjel. Kui keha on haige, on oluline esmalt teda ravida. Seda  saab teha väikeste paastudega.
6. Ole valmis negatiivsuseks. Tee nii, et teiste negatiivsusel oleks sinule minimaalne efekt. Esimeses etapis ei ole sa valmis nendega vaidlama. Sinu argumendid tekivad peale keha jälgimist omast kogemusest.
7. Usalda oma keha intelligentsust. Sa ei tea mis see on, aga keha intelligentsus ärkab. Keha intelligentsus peaks juhtima su elu. Keha intelligentsus, see on selle õige toitmine ja intuitsioon, mis viib sind keha õige funktsioneerimiseni.
8. Vii oma keha intelligentsus üle ka mujale. Jooga, venitamine ja niinimetatud spirituaalsed praktikad. Stiimulid. Sa pead mõistma, et kui lõpetad söömise, siis sinu elu tunneb teatud sorti tühjust. Kõik stiimulid mis
mis sinu elus on olnud, kaovad. Sa pead taastäitma selle tühjuse, sest su mõistus hakkab sind suruma ja üritab sind tagasi viia vana eluviisi juurde. Sinu stiimulid peaksid olema olemises, saavutamises ja distsipliinis. Peaksid kindlasti need leidma ja täitma tühjuse uute stiimulitega.
Füüsiline areng on väga oluline ja peamine punkt. Kui sa elad söömata ja ei tee trenni, sa sured. Sinu keha kohaneb sinu suhtumisega maailma. Kui sinu suhtumine töösse on diivanil lebamine, sinu keha sureb.
Õpi ennast tundma, aksepteeri ennast, et saada tõeliselt spirituaalseks, pead toidust ära ütlema.


toidust kui narkootikumist kirjutasin ka:  http://elutahketoiduta.blogspot.com/2012/10/45-paev-tahke-toiduta-ja-keha-ei-vaja.html

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.