teisipäev, 12. märts 2013

Miks meil on pimesool?


Tunnen üllatavalt palju inimesi, kes on lasknud endalt pimesoole välja lõigata. Miks?
Meie keha on ime, mitte miski selles pole ilmaasjata või ülearu. Ei ükski karvake ega sooleke.
Meie pimesoolelgi on tähtis eesmärk, sest meie keha on tervik ja ta saab veatult töödata vaid tervikuna, täiuslikuna, nagu ta loodi. Eemaldades ühe osa, oleme lõhkunud terviku. '
Euroopa Liidus on selline seadus, et kui tehakse mingit kõhukoopa operatsiooni, siis *igaks juhuks* lõigatakse ka pimesool välja, isegi, kui ta on täiesti terve!
Me teame, et meie keha ei töötaks ilma bakteriteta, neid on meie kehas rohkem kui rakke. Me vajame baktereid, et meie soolestik töötaks ja me suudaksime ülde elada. Ka elu seedida.
Pimesool, mida nii kardetakse ja põlatakse ja oma kehast välja visatakse, on tegelikult meie keha üks kõige olulisem sooleke. Pimesool on soolestiku kõige tähtsam immuunorgan. Seal valmivad bifidobakterid. Kui soolestiku bakterite tasakaal hävineb, siis hakatakse pimesoole tootma uusi bifidobaktereid. Seal ei hävita neid ka kõige tugevamad antibiootikumid. Kui väljalõigatud pimesoolega inimesel tekib organismis düsbakterioos mistahes ebasobiva toidu tõttu, siis ei taasta soolestikku enam mitte miski. Mis saab edasi?
Selline inimene ei saa endale lubada mitte ühtegi sellist toitu, mis tekitab bakterite tasakaalutust ja peab pidevalt jälgima, et ta sööks neid baktereid väljaspoolt juurde. Inimene on noaga kallal käinud ja alatiseks hävitanud keha loomuliku tasakaalu.
Hoolitsege pimesoole eest, ta on üks meie kõige kallim vara!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.