neljapäev, 6. september 2012

8. päev tahke toiduta ja imeravim ingver

H: Õunamahl
L:Porgandimahl sortsukese ingverimahlaga
Õ: Õunamahl

Tegin täna valmis kärbseseenetinktuuri ja segasin talveks valmis ingverimeesegu. Seened läksid viina sisse ja läks ahju ette soojenema. Mul on kahju, et ei saanud tinktuuri juba natuke varem valmis, kui oleks vaja olnud, aga loodan, et kellegi teise jaoks, kes tinktuurilt abi vajab, ei ole veel liiga hilja.
Võtsin täna ingveri jälle menüüsse. Eriti maitsev on õunamahl ingveriga. Kirjutasin välja ka fakte ingverist: Juba vanad hindud avastasid ingveri toime vananemise vastu. Samuti teati, et ingver suurendab viljakust.
Hiinlased on veendunud, et ingver tõstab potentsi ja kindlustab pika eluea. Ingver soojendab keha, võtab ära valu (eriti reumaatilise) ning tugevdab ja tervendab hingamiselundeid.
Peamiselt ergutab ingver aga kogu immuunsüsteemi, ergutab vereringet ja tõhustab seedimist.
Lisaks teele võib ingverit segada massaažiõli sisse – sellega keha masseerides leevenevad liigesevalud ja reuma, samuti paraneb vereringe.
Sageli kantakse ingeveripulbrit pisikese kotikesega taskus või rahakotis, et ligi meelitada raha, edu ja armastust. See toimib füüsilise ja emotsionaalse energiakandjana .
Eriti kasulik on ingver seedetraktile, mistõttu seda on hiina, euroopa ja ajurveda meditsiinis kasutatud seedimist soodustava vahendina. Ingverijuur leevendab seedevaevusi nagu iiveldust, kõrvetisi, kõhupuhitust ja kõhulahtisust. Ingveri efektiivsus merehaiguse korral ületab igasuguse ravimi. Toob kergendust menstruatsioonivaludele, migreeni ning liigesepõletiku korral. Mõjub soodsalt südamele ja veresoonkonnale, langetab vere kolesteroolisisaldust, alandab vererõhku ning aitab vältida südamelihase infarkti ja veresoonte tromboosi. Tõestatud on ka ingveri immuunsust stimuleeriv ja gripiviirusi hävitav toime. Ingver on hinnatud higistamist soodustav vahend, mis aitab eemaldada organismist kahjulikke aineid naha kaudu.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.