kolmapäev, 7. november 2012

♥ 70. päev tahke toiduta ja ravisalatiretseptid

-õunamahl
Maitsvaid ravitoidu retsepte Kristina-Maria Luitelt. Mitte lasta nimedest end häirida, salatid on imemaitsvad ja annavad teie kehadele KÕIK, mida need vajavad. :) Süües selliseid salateid, lisades metsikuid taimi, taimeteesid, taimevanne, rohelist taimejahu, tinktuure, on igavesti tänulikud meie luud, liigesed ja veri. Kogu keha tänab siis ja rõõmustab. Sellised salatid tervendavad kogu organsimi tervikuna.

Kõpu
8 osa nuikapsast
1 osa kressilehti
1 osa petersellilehti
1 osa murulauku
Kapsas riivida, kress, petersell ja murulauk hakkida peeneks ja segada taimeõliga.
(murulauk, kress ja petersell kasvavad talvel rõõmsalt potis ka)

Villu
5 osa nuikapsast
3 osa juurpeterselli
1 osa petersellipealseid
1 osa tilli ja sibulapealseid
Nuikapsas ja petersell riivida, roheline hakkida. Maitsestada taimeõliga.

Karla Kallim
4 osa värsket peakapsast
2 osa punast peeti
1 osa valget rõigast
1 osa mugulsibulat
1 osa juursellerit
Kapsast, peet, seller ja rõigas riivida, sibul hakkida, maitsestada köömnete ja õliga.

Vaene Värdi
8 osa punast peeti
2 osa mädarõigast
Riivida ja segada taimeõliga

Mari Musi ♥
5 osa punast peeti
3 osa porgandit
1 osa petersellijuurt
1 osa mugulsibulat
1 osa mädarõigast
Peet, porgand, petersell riivida, hakkida sibul, segada, lisada riivitud küüslauku ja õli

Sibula Silitus
4 osa kõrvitsat
4 osa naerist
2 osa mugulsibulat
2 osa bataati
Kõrvits ja naeris riivida, bataat tükeldada kuubikuteks. Maitsestada rõika, küüslaugu ja köömnetega. Lisada õli.

Lõppjaam
8 osa punast peeti
1 osa musta rõigast
1 osa mugulsibulat
1 osa jõhvikaid
Peet ja rõigas riivida, sibul hakkida, segada kõik ained, lisada köömned ja õli.

Punapõseline
4 osa kõrvitsat
3 osa punast peeti
1 osa pastinaaki
1 osa juursellerit
1 osa mugulsibulat
1 osa mädarõigast
küüslauk, jõhvikas, õli
Kõrvits riivida jämedal riivil, samuti peet, pastinaak, juurseller peenemal riivil, samuti küüslauk ja rõigast, lisada jõhvikad ja õli, segada.

MUST RÕIGAS
Must rõigas lahustab sapi- ja neerukive, samuti kõiki soolasid, mis on tekkinud kusihappe tagajärjel. Iga päev tuleks süüa rõigast või juua selle mahla veega lahjendatult. Koguse määravad siseorganite olukorrad. Mahl on skorbuudi ja allergiavastase toimega. Rahvameditsiinis on rõigast kasutatud podagra, reuma, liigesepõletiku, köha, bronhiidi, astma ja maksahaiguste puhul. Südamehaiguse ja neeruhaiguse vastu. Mustrõigas hõõruda või riivida või lõigata võileiva peale. Ta on hea kurgurohi.
/Väga meeldiv maitse on kui segada must rõigas punase peediga! Soovitan seda teha samamoodi nagu peedi-küüslaugu salatit, asendada küüslauk rõikaga, india pähkli "majoneesiga"/

Must Sõstar
4 osa peterselli
3 osa musta sõstra õisi ja noori lehti
1 osa tilli
1 osa vaarikaõisi
1 osa punase sõstra õisi

Naat
4 osa naati
4 osa peterselli
1 osa murulauku
1 osa karulauku
Vürtsikad kevadised salatit, hakkida ja segada õliga.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.